marți, 11 mai 2010

Cui dam 2% din impozitul pe venit ? (2)

Pentru toti cei care doresc sa redirectioneze 2% din impozitul lor pe venit si nu s-au hotarat inca asupra organizatiei beneficiare, propun o serie de postari in care voi prezenta succint cateva ONG-uri din mai multe arii de activitate: educational, asistenta sociala, ecologie, protectia animalelor etc. Termenul limita de depunere a declaratiilor este 15 mai, asadar mai sunt putine zile pentru decizie si actiune in acest sens.

Astazi, o prezentare a Asociatiei Sfantul Stelian

Asociatia Sfantul Stelian este o organizatie caritabila a carei misiune este sprijinirea categoriilor vulnerabile ale societatii: copii ai strazii, copii abandonati, familii si copii foarte saraci, batrani singuri.
Anual, peste 1000 de persoane beneficiaza de suportul Asociatiei Sfantul Stelian.

Programul educational

Inceput in anul 1994, programul le ofera copiilor dezavantajati educatie scolara, civica si religioasa, cu scopul prevenirii abandonului scolar, al imbunatatirii performantelor scolare si al reintegrarii sociale.

Programul Educational desfasurat de Asociatia Sfantul Stelian este o forma alternativa de educatie unde copiii primesc meditatii la toate materiile. Copiii care nu au fost niciodata scolarizati sau care au fost fortati sa abandoneze scoala la un moment dat sunt alfabetizati, instruiti si adusi la nivelul scolar corespunzator varstei pe care o au, pentru a se putea inscrie in scolile normale.

Mai multe informatii, pe site-ul asociatiei, http://www.sfstelian.ro/

2 comentarii :

  1. Cu tot respectul pentru (Fundatia pentru) SMURD sau alte ong-uri cu bugete de milioane de euro, mai sunt in Romania si multe alte oranizatii de mici dimensiuni care au nevoie de banuti, multe din ele functionand in regim de voluntariat si neavand alte surse de finantare.

    Eu directionez spre Asociatia “SOS Infertilitatea”, care activeaza exclusiv in regim de voluntariat. De patru ani ma lupt sa obtin o sarcina, numai eu si sotul meu stim prin ce am trecut! Daca ai probleme de infertilitate in Romania nimeni nu se uita la tine, trebuie sa platesti totul integral, desi platesti asigurari de sanatate. “SOS Infertilitatea” asta face, atrage atentia asupra gravitatii acestei probleme sociale si de sanatate, pana de curand un subect-tabu: infertilitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu tot respectul pentru organizatia “SOS Infertilitatea”, mie personal mi se pare ca aducerea pe lume a unui copil este o problema strict personala si nimeni nu este dator - nici statul, nici noi contribuabilii- sa plateasca respectivele asigurari de sanatate, interventii chirurgicale, fertilizari in vitro etc.

    Adica nu mi se pare corect ca statul sa ajute la venirea pe lume a inca alte guri de hranit cand noi ca tara, ne cam zbatem in saracie si mizerie. Avem atatia copii flamanzi prin orfelinate, atatia batrani cu pensii de kkt, atatia oameni nevoiasi, atatea spitale in care se moare cu medicii langa tine si atatea distrugeri de paduri incat mi se pare firesc ca mai intai sa ne rezolvam aceste probleme si abia apoi sa mai aducem pe lume si alte suflete, in tara asta.

    Dar asta este strict parerea mea. Nu m-am decis inca spre ce organizatie o sa directionez doi la suta, insa cu siguranta nu spre guvern ca sa-si cumpere Elena Udrea perdele noi si geanta de Chanel. :P

    RăspundețiȘtergere